Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 449 | 450 | (Page 451) | 452 | 453 | .... | 482 | newer

  0 0

  Ιεραποστολή στο Καμερούν-Orhtodox Mission in Cameroon

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

  Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, γάμος και εσωτερικός χώρος

  "Παρασκευή, 26.10.2018. Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Συνοικία Mvog Bi, στην πρωτεύουσα Γιαουντέ του Καμερούν."

  Περισσότερα... www.facebook.com/CameroonOrthodoxMission

  0 0

  Lovi Nicholas

  Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

  "Feeling blessed today at Inavi orthodox in Bunyore. They are having a fundraising to build the parish to a better one"

  https://www.facebook.com/lovi.nicholas.3?__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARBDlXlMCMsly6PXoCwXoZfwLAzYx2LwLW-YIG7rbK1CeIhvmx309kLi3mPggv_TB53ufVx8KgdM67E5&tn-str=*F

  0 0

  Η Αφρική είναι στιγμές και μετά τις αποκωδικοποιείς όταν έχεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Να καθίσεις να δεις πόσο μεγάλη δασκάλα είναι η ιεραποστολή και πόσα μαθήματα σου αφήνει.

  0 0

  Innocentios Byakatonda

  Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες
  Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

  Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται

  Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα

  Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

  "Incognito pastoral visit to parish community of buramata and gihungwe Burundi 28/10/2018"

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100006650526397&__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARAMSyJEjKAPnXFSatUQkju8NpTpoZf372YZD60FdSVlwmy6QVyk6aU8YkgqJGYRZKLyebya-dFAXJt2&hc_ref=ARRuGuQpsMZfSu_aL2wsYFWqCNJAInKy9B1WXxXssDus5QbNERATQXlxcPzPlFIYpqQ&fref=nf

  0 0

  Uganda Orthodox Church

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος και εσωτερικός χώρος

  Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

  "His Eminence Metropolitan Jonah today led the Holy Liturgy at St. Nicholas Cathedral Namungoona. Along with other clergy was a guest priest, Rev. Fr. Luke A Veronis from the Greek Orthodox Archdiocese of America who as well serves as a professor at the Hellenic College and Holy Cross Greek Orthodox School of Theology in USA."

  https://www.facebook.com/UOChurch/?__tn__=kC-R&eid=ARCzvB6lzW5FCF30mFVDrLURg3YSx4FbDBWEvVeiXbWwxGfbd8byBpoD5X4LAC8XKvqet1Izblk3Y80I&hc_ref=ARTFG3s9Ott6cHFyZU96vi8P6_JpYxB-ZB99Ie3WRb8J6hSIWAH0kjyRJaywzSQC_RU&fref=tag&__xts__[0]=68.ARAEujBXyUmlfy4Uq4mrlHus0j_nR6yubI4imq-1qLklQca9b7OF31IpGZP8x846TOyZtUuEYePSylE31nhTY1_IrJil9LQClT_RDqQ6iFOnXSF8UbxokrnJc21sEzowLFIr-UCN1NWYw9a-b6UnO7l98UUg9cChHqaIRA7FLKunij4Ty6wM1t2y6wc-WtAFgW5hfN8pXuvv1nVPRHyLq_ZOymlsPVs4HfIAqmsUbYEUk5-Hk0-Wodzn

  0 0

   Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής
   


  Χωρίς αμφιβολία, το κήρυγμα «τοῦ εὐαγγελίου τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ» (Μαρκ. 1:14) αποτελεί την πεμπτουσία και τον λόγο υπάρξεως της ιεραποστολικής δραστηριότητας της Εκκλησίας του Χριστού στα έθνη. Αποτελεί τον άξονα, γύρω από τον οποίο οφείλουν να περιστρέφονται και να αναπτύσσονται όλες οι επιμέρους δράσεις και πρωτοβουλίες της Ιεραποστολής, προκειμένου να μπορούν να νοηματοδοτούνται και να αξιολογούνται όχι ως αυτοσκοπός αλλά ως εργαλεία και μόνο, που συντελούν και διευκολύνουν την συνάντηση των λαών με το λυτρωτικό μήνυμα του Ευαγγελίου.
  Αν ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και οι μαθητές και απόστολοί Του λειτούργησαν και διακόνησαν πρωταρχικά και κύρια ως κήρυκες «του ευαγγελίου του Θεού», και περιέκλεισαν κάθε νόημα στην φράση, «πεπλήρωται ὁ καιρός καὶ ἤγγικεν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ. Μετανοεῖτε καὶ πιστεύετε ἐν τῷ εὐαγγελίῳ» (Μαρκ. 1:15), τότε, απαραίτητα και διαχρονικά, αυτό το ίδιο θα πρέπει να είναι το νόημα και η αφετηρία της διακονίας κάθε σύγχρονου αποστόλου–ιεραποστόλου μέσα στην Εκκλησία.
  Οι απόστολοι κλήθηκαν «γενέσθαι ἁλιεῖς ἀνθρώπων» (Μαρκ. 1:17), και αυτή την αυτοσυνειδησία βλέπουμε να διατηρούν και να προασπίζονται μέχρι τέλους. Αυτός, εξάλλου, ήταν ο λόγος της εκλογής των επτά διακόνων, ώστε οι δώδεκα να μην αναγκάζονται «καταλείψαντες τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ διακονεῖν τραπέζαις» (Πράξεις 6:2), αλλά μάλλον εκείνοι απρόσκοπτα πλέον να προσκαρτερούν «τῇ προσευχῇ καἰ τῇ διακονίᾳ τοῦ λόγου» (Πράξεις 6:5).

  Αυτό είναι το ιερότερο και ταυτόχρονα το δυσκολότερο έργο, το οποίο ο Κύριος δεν εμπιστεύθηκε σε όλους, αλλά σε εκείνους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις αυτής της διακονίας, και διέθεταν την αφοσίωση, την αγιοπνευματική εμπειρία και την κλήση της ιερουργίας του λόγου του Θεού.
  Η ανάγκη της αλληλοσυμπλήρωσης και της ποικιλίας των χαρισμάτων στην Εκκλησία έκαναν τον Απόστολο Παύλο να χρησιμοποιήσει την εικόνα του ανθρωπίνου σώματος, προκειμένου να εξηγήσει στους αδελφούς του, πως όλοι έχουν θέση και αρμοδιότητα διακονίας μέσα σ’ αυτήν και μπορούν να συντελέσουν στην εκπλήρωση της αποστολής Της, αρκεί να συνειδητοποιήσουν και να λειτουργήσουν στα πλαίσια της συγκεκριμένης προσωπικής τους κλίσης και κλήσης. «Καὶ οὒς μὲν ἔθετο ὁ Θεὸς ἐν τῇ ἐκκλησίᾳ πρῶτον ἀποστόλους, δεύτερον προφήτας, τρίτον διδασκάλους, ἔπειτα δυνάμεις…
  Μὴ πᾶντες ἀπόστολοι; μὴ πᾶντες προφήται; μὴ πᾶντες διδάσκαλοι; μὴ πᾶντες δυνάμεις;…» (Α΄ Κορ. 12:28-30). Και συνεχίζει, «ζηλοῦτε δὲ τὰ χαρίσματα τὰ κρείττονα…», για να καταδείξει μετά από λίγο πως κάθε χάρισμα μέσα στην Εκκλησία καθίσταται σημαντικό και απαραίτητο, εάν και εφ’ όσον επιτελείται από αγάπη και με αγάπη. (Α΄Κορ. 13:1 κ.ε.).
  Επομένως, η έμπνευση και η καθοδήγηση των σύγχρονων αποστόλων–ιεραποστόλων του Κυρίου μας θα πρέπει να αντλείται από τις παραπάνω αξιωματικές θέσεις, που ο Ίδιος έθεσε μέσα στην Νέα Διαθήκη Του.
  Ας έρθουμε όμως τώρα στην αφρικανική πραγματικότητα, για να ψηλαφίσουμε τις προκλήσεις και τα προβλήματα. Η κλήση μας και η αποστολή μας είναι να κηρύξουμε την έλευση της Βασιλείας του Θεού στο πρόσωπο του Υιού Του, και τη σωτηρία και απολύτρωση του ανθρώπου μέσα από το σχέδιο της Θείας Οικονομίας Του. Σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που ο Θεός θα στείλει κοντά μας, στα χωριά και στις πόλεις, στα χωράφια, στους δρόμους, στην έρημο. Να μεταλαμπαδεύσουμε την εκκλησιαστική εμπειρία αιώνων και να βοηθήσουμε να κατανοηθεί και να βιωθεί ως η μόνη ασφαλής και βεβαία οδός της σωτηρίας.

  Στην Αφρική, επειδή το πρόβλημα της καθημερινής επιβίωσης των ανθρώπων ορθώνεται τραγικό και απελπιστικά πιεστικό, και δεν υπάρχει τέλος σ’ αυτό, η πρόκληση είναι οδυνηρή. Η ανάγκη οδηγεί στη διακονία των τραπεζιών (με την ευρύτερη έννοια),
  και η καθημερινή διαπάλη ανάμεσα στην ανάγκη και την ιερουργία του λόγου διχάζει τον απόστολο-ιεραπόστολο και διαπερνά την καρδιά του σαν δίκοπη μάχαιρα.
  Ο ίδιος γνωρίζει καλά τι ακριβώς έχουν περισσότερο ανάγκη οι υπάρξεις που έχει μπροστά του, αλλά εκείνες όχι! Ζητούν -και εύλογα- τα επίγεια, τα πιεστικά. Εκείνος κλήθηκε να τους χορτάσει με τα αιώνια, τα απαραίτητα. Πώς θα μπορέσει να το κάνει χωρίς τη συμπαράσταση και τη βοήθεια των διακόνων των άλλων χαρισμάτων; Αυτό είναι λοιπόν και το δράμα του.
  Η ανωριμότητα των ανθρώπων και η ανεπάρκεια των χαρισμάτων καταντούν το ιερότερο και δυσκολότερο έργο, την μαρτυρία «περί του λόγου της ζωής» (Α΄ Ιωάν. 1:1), πολλές φορές να έρχεται τελευταίο, ή να παραδίνεται αναγκαστικά στα χέρια ανθρώπων καλών αλλά άπειρων εκκλησιαστικά και πνευματικά!
  Ευχώμεθα υπέρ αλλήλων, αδελφοί.
  † Ο Μουάνζας Ιερώνυμος

  https://ierapostoles.gr/2018/10/%cf%84%ce%bf-%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%bf/

  0 0

  Tuyisenge Fidele Anastasios

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, , τα οποία χαμογελούν

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, άτομα κάθονται

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και πλήθος

  "This Sunday 28th October 2018, it was the morning prayer in the Parish of Twelve Apostles in Rwamagana in Eastern Province of Rwanda."

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100004708035852&__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARD1YPj6ruFG7UDzBBjFvjTTTaKorizpSINF1ryCpssDqsbxMrnWaQKSA90Btw6IvcBwnK5hzfRGQCOl&tn-str=*F

  0 0

  Amadiva Athanasios

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

  https://www.facebook.com/amadivaa?__tn__=lC-R&eid=ARCwf6xjJhSvW4u9iFFjnAdttiKjWsXYxVi5lhrfwdejmv3Dc-UhEHCsa38KMy1YC16fmVVsWEPx8d9Q&hc_ref=ART01hUELHG1n6okxzjvXmn4jJUkZOYab-OgJdZZ6KI5oyBg-UpoHlCRAh6Cx9oKmfE&__xts__[0]=68.ARB-NwGUVVba2GGgIykqfG0PGTjo-G1fY6gFT2qPagB-nZ6caKOMch_CxwcE8Qqjf6PV8dauZ4j95faPSewVcWW26c98M-Qk9Er4UXEvECNmnAAxOYMhjZckNodCdF9LlLCd0dY_Qb0U0g59ch2fHhsFqpHSFIbGDCiFGq88EFrSksP02BCBeRGCfupZAln0qDLXKVs1ha_9TpzB952404GxcQDOlK_2sJK05cjnJzTOvH5ZcbWDWPUc

  0 0

  Μελέτιος Kashinda

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στη σκηνή και εσωτερικός χώρος

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται

  "28 October 2018: We were privileged to have in attendance the Patriarch of Serbia, His Beatitude Irenej, at the Holy Cathedral of St George, Cape Town"

  https://www.facebook.com/Meletiosmelly/?__xts__[0]=68.ARDvL0KnH9kjShRrCgy64VUt3-ERs0AKb6VHo9KHTsAZjr47F7BxU8kaerQ1JGm1gGtMwr7xiJnIg7WvehQFv2zXe_3MjxHNmBOYxFPCXj8r9vO5zWKnB2vIvwfs9-0q9WoJl2JxGf53Y8KMaletyx09umkYyQHSmf9wNrljCG6-iABmfxfUyoL4UaZnhw_Epp5D6LKrrKTaCWUFP4UOJRihvtWB1_5cwsYxbsrKpt4hVIcWmFS_XiRI&__tn__=k*F&tn-str=k*F

  0 0

  "Αγαπητοί φίλοι, διαβάστε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας www.ekalexandria.org, και δείτε και τις φωτογραφίες καθώς και το 12λεπτο βίντεο από τις σημερινές εκδηλώσεις για το "ΟΧΙ""

  0 0

  Orthodox Diocese of Mozambique - Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

  https://www.facebook.com/Orthodox-Diocese-of-Mozambique-%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%9C%CE%BF%CE%B6%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-201640890185837/

  0 0

  Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται, γάμος και εσωτερικός χώρος

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, εσωτερικός χώρος

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

  Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι και υπαίθριες δραστηριότητες

  "Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εθνική επέτειο του "ΟΧΙ"-Επίσημη Δοξολογία.
  Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η πατρίδα μας εορτάζει μία από τις σημαντικότερες και ενδοξότερες σελίδες της παγκοσμίου ιστορίας της που είναι συνυφασμένη με την εκκλησιαστική εορτή της πανσθενούς Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Έθνος μας.
  Το πρωί της μεγάλης διπλής εορτής τελέστηκε στον Ιερό Ναό ΑγίουΑλεξάνδρου της Ελληνικής Κοινότητας της Λουσάκα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επίσημος Δοξολογία για τον εορτασμό του Ιστορικού Έπους του 1940, ιερουργουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζαμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννου με τη συμμετοχή του ιερέα της πόλεως .
  Πλήθος ευσεβών Χριστιανών, προσήλθαν για να εορτάσουν την εορτή της Αγίας Σκέπης , του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και να τιμήσουν τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.Στη Θεία Λειτουργία καθώς και στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων παρευρέθη και ο Ορθόδοξος βουλευτής του Κοινοβουλίου της Ουγκάντα κ. Θεοδωρος Σεκεκουμπο ο οποίος βρίσκεται στη Ζάμπια με κλιμάκια βουλευτών από Αφρικανικές χώρες
  Για την σπουδαιότητα της ημέρας μίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης ο οποίος επισήμανε ότι η ενότητα είναι ένα διαχρονικό μήνυμα, που με δύναμη και καθαρότητα εκπέμπει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.
  Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Γενικό Πρόξενο της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ζάμπια
  κ. Μιχαήλ Κρουπνικ ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων εντός του χώρου της Ελληνικής κοινότητας
  Εν συνεχεία κατατέθηκαν στέφανοι, κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου."

  https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/?tn-str=k*F

  0 0


   
  Με τις ευλογίες και την σεπτή παρουσία του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας ολοκλήρωσε χθες και εγκαινίασε, κατά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της, αναστηλώνοντας πλήρως τον ιστορικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Α΄ Ελληνικό Κοιμητήριο της Αιγυπτιακής μεγαλούπολης.
  Εκεί όπου αναπαύονται Μεγάλοι Έλληνες Ευεργέτες, όπου φιλοξενούνται έργα μεγάλων γλυπτών, όπως του Χαλεπά, αλλά και όπου έχουν βρει την τελευταία τους κατοικία μεγάλοι Έλληνες Ευεργέτες του έθνους, όπως ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης.
  Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, ψέλνοντας τον Εθνικό μας Ύμνο αλλά και συμβολικά το «Χριστός Ανέστη», βροντοφώναξε ότι «δεν κλείνουμε τις εκκλησίες, αλλά τις ανοίγουμε… τις ανακαινίζουμε και τις παραδίδουμε στη δόξα του γένους των Ελλήνων, για τη δόξα της Ορθοδοξίας μας, εδώ στη θεοβάδιστη Χώρα της Αιγύπτου, με τις καμπάνες να κτυπάνε παντού και να διαλαλούν τη φιλία των μεγάλων χωρών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου», τόνισε, δεχόμενος τα πολλά χειροκροτήματα της παροικίας αλλά και τα θερμά συγχαρητήρια των παρευρισκομένων, με πρώτο τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιο Κοτσιώνη, που παίρνοντας αφορμή από το μεγάλο αυτό έργο, επεσήμανε ότι με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια επιμονή και υπομονή, και με τις ευλογίες του Πατριάρχου Θεοδώρου, αλλά και τη στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας, θα μπορέσουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και ότι «ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός μπορεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αντιμετωπίσει τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα, και τους δύσκολους αυτούς καιρούς»,εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».
  «Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το έργο σας σε αυτό το ιερό τέμενος της εκκλησίας μας», είπε παράλληλα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
  Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, στο λόγο του στάθηκε περισσότερο στο γεγονός ότι η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας ολοκλήρωσε το μεγαλεπήβολο αυτό έργο, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, και αποκλειστικά από το δικό της προϋπολογισμό και ταμείο, αναστηλώνοντας ένα Ναό που έχει ιστορία 108 ετών, με τη βοήθεια του Αλεξανδρινού πολιτικού μηχανικού Γρηγόρη Σαατσόγλου και των Αιγυπτίων επιστημόνων συνεργατών του, και ευχαριστώντας τόσο εκείνον, όσο και τους συναδέλφους του στην Κοινοτική Επιτροπή: τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Σιόκα, την Β΄ Αντιπρόεδρο κα Μαίρη Παυλίδου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιχάλη Καρυδιά και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Πάρη Πεφάνη Μακρή, για τη συμβολή τους στην επιτυχία του σημαντικού αυτού παροικιακού έργου. Και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης κατέληξε:«Μακαριώτατε Πάπα και Πατριάρχα, ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε, ως Πρόεδρο της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, να πρωτοστατήσω στην αναστήλωση και την ανακαίνιση αυτού του ιστορικού ναού, που βρίσκεται δίπλα στα ιστορικά μαυσωλεία του Τοσίτσα, του Αβέρωφ, του Σαλβάγου, του Μπενάκη, του Χωρέμη, του Καζούλη, του Ζερβουδάκη και πολλών άλλων Μεγάλων Ευεργετών του Ελληνικού Έθνους, καθώς επίσης και του μεγάλου ποιητή μας Κωνσταντίνου Καβάφη, και στα μνήματα εκατοντάδων προγόνων μας, που κράτησαν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, σε αυτή τη μεγαλούπολη της Αλεξάνδρειας, μεταξύ αυτών και των γονέων μου… Γνωρίζω πολύ καλά, Μακαριώτατε, την επιθυμία σας να λειτουργήσει ξανά αυτός ο ιερός Ναός. Και με το σεβασμό που αρμόζει και την αγάπη μου, στο σεπτό πρόσωπό Σας, παραδίδω αυτό το ναό στην ευλογία Σας…».
  Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής αφιέρωσε στον ανακαινισμένο ναό, ένα εξόχως συμβολικό δώρο: έναν σταυρό που του χάρισαν οι Απόδημοι Έλληνες του Ζιμπάμπουε, για να βρίσκεται πάντοτε στην Αγία Τράπεζα του αιγυπτιώτικου Ναού και να δείχνει τη συμπόρευση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, όπου γης.
   
  Περισσότερα...

  0 0

   Orthodox Christian Mission Center

  Support a Mission Priest this October!

  "Orthodox clergy in the mission field work tirelessly to plant the seeds of the Faith and provide physical and spiritual care to the communities they serve. Often they do this for not one, but three or more parishes. October has been Support a Mission Priest (SAMP) month at the Orthodox Christian Mission Center (OCMC). As it comes to an end, will you or your community make an offering in support of these priests? Please visit http://donate.ocmc.org/SAMP, or call 1-877-463-6784, to make a gift today! Thank you for your contribution and for your continued prayers."

  https://www.ocmc.org/resources/view_article.aspx?AnnouncementId=2196

  0 0

  Titus Twungubumwe

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και παπούτσια

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, περιλαμβάνεται η Makarios Tillyrides Kenyas, άτομα στέκονται

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται

  Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και άτομα στέκονται

  "Avec la Bénédiction de notre évêque du diocèse orthodoxe du Rwanda et Burundi son eminence Innocentios Byakatonda, la communauté orthodoxe de Butare se réjouis de la permission obtenu de l' autorité administrative locale de louer une maison pour l' enseignement du catéchisme à ses fidèles. Que Dieu soit loué."

  https://www.facebook.com/titus.twungubumwe?__tn__=%2CdlC-RH-R-R&eid=ARADj9K4VqSiFMi_W4BOSzRiqJoKBG-IhigwLMoPaqoVeR0GNIsGhE6a85ca9SIYghvNZBFKMUhGHDwX&hc_ref=ARQ94ZbhaNQVCBRNnrgQMF1U_n_KhYHk5QlLzf1ccgPIvY_mAi1RFEyqHKeXbgb_Oh8

  0 0

  Helen Tselentis Karagiannis

  Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και πλήθος

  https://www.facebook.com/helenkaragiannistselentis?__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARB-hw2jLLAb22JOPdizGsoXP83sCSh2SumjK25WoejeSGYfVbU_wd6NpdUZeIKQcAzwvdE9gPyNBhzX&tn-str=*F

  0 0

  Eudokia Tampaki

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται η Eudokia Tampaki, , τα οποία χαμογελούν, selfie, κοντινό πλάνο και υπαίθριες δραστηριότητες

  https://www.facebook.com/eudokia.tampaki

  0 0

  Le patriarche de Serbie a consacré la première église serbe au Botswanahttps://orthodoxie.com/wp-content/uploads/2018/10/botswana.jpghttps://orthodoxie.com/le-patriarche-de-serbie-a-consacre-la-premiere-eglise-serbe-au-botswana/

  0 0

  Metropolis Kali's

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Metropolis Kali's, γένι και εσωτερικός χώρος

  "The Patriarch of Serbia H.B. IRINEJ is visiting South Africa. Holy Metropolis of Good Hope, Rondebosh Cape Town. 28th October 2018."

  Περισσότερα... 
  https://www.facebook.com/MetropolisGoodHope

  0 0

  ORTHODOXCHRISTIANMISSION.BLOGSPOT.COM
  Με τη χάρη του Θεού κλείνουμε 10 χρόνια διακονίας στη Σιέρρα Λεόνε. Όλα αυτά τα χρόνια ζούμε θαυμαστά γεγονότα που μας ενδυναμώνουν, ώστε ...


older | 1 | .... | 449 | 450 | (Page 451) | 452 | 453 | .... | 482 | newer