Quantcast
Channel: ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Viewing all 15852 articles
Browse latest View live

Κι αυτό είναι Εκκλησία... κι εδώ λατρεύεται ο Θεός της Αγάπης


Archbishop Makarios:The joy and love of Christ he brings with him blesses us all !!

Children at St Barnabas Orphanage and school, Kenya, entertain HE Makarios with Christian songs

"St. Irene Orthodox Mission Centre – Kenya “helps families to stand on their own.”

$
0
0
St Irene Orthodox Mission Centre Kenya./Fr-incharge.fr constantinos Eliud.

Image may contain: 1 person, standing

"St. Irene Orthodox Mission Centre – Kenya “helps families to stand on their own.” Listen to the video and learn of the plight of this family. Learn also of the...ir courage and faith and how they have turned to the Orthodox Church for help. Click to learn...
http://orthodoxafrica.org/blog-page/"


https://www.facebook.com/groups/1515705202066106/?hc_ref=ARRLxH-N4AT78EEhLPGPtmBU4VWYKfLetc5z1yY7RqqoecAZpfl2l5uho-IOV6yy_LU

Fr. Lulian Negru and Mr.Floyd Frantz (from Romania) in Migori st.Luke church Godijope, Κenya...

$
0
0
Amadiva Athanasios

Image may contain: one or more people, people sitting and indoor

Image may contain: 2 people, people sitting and indoor

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and beard

"Today through the Blessings of H.G. Bishop Athanasius of Kisumu and All Western Kenya Fr. Lulian Negru and Mr.Floyd Frantz (from Romania) are in Migori st.Luke church Godijope taking through the priests of Nyanza vicarage on Drugs and drug addiction embedded with missions and pastoral care. It's really encouraging here Great appreciations to OCMC (Orthodox Christians missions centre) for sponsoring the Programme."

https://www.facebook.com/amadivaa?hc_ref=ARQEl6aLXGDqRBNlG3pVjSpZbgtl73cQrHuI2lmszAnWaglFhi9ADhJpw028YwnGviA&fref=nf

Sierra Leone, Freetown: Orphanage with kindergarten and administration offices nearing completion

Οrthodox Μission Κenya... Get Involved !!

Συνεχίζεται στο Κάιρο η φοίτηση σπουδαστών βυζαντινής μουσικής με καθηγητή τον Νίκο Κάτσικα, σε συνεργασία με το Ωδείο Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

$
0
0


pyramisnews.gr

Επτά σπουδαστές γράφηκαν μέχρι τώρα στα μαθητολόγια της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής με έδρα το Κάιρο υπό την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και καθηγητή τον διορισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος κ. Νίκο Κάτσικα, Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Συνέχεια... http://pyramisnews.gr/synexizetai-i-didaskalia-byzantinis-mousikis-sto-cairo/

ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΗΣ Ι.ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΕΙΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

$
0
0
Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

 No automatic alt text available.

Image may contain: 1 person, beard

Ανακοινώνεται ότι την 24η Οκτωβρίου 2017, κατά την πρωινή συνεδρία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, αποφασίσθη ομοφώνως κατόπιν προτάσεως του Σεπτού Προκαθημένου Αυτού, Μακ. Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρου Β, η ανύψωση της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν εις Ιερά Μητρόπολη.
Συνεπώς, ο νέος τίτλος της εκκλησιαστικής αυτής Επαρχίας του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου είναι: «Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν» και ο Ποιμενάρχης της φέρει τον τίτλο: "Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ατλαντικής Αφρικής"
Pointe-Noire, 24η Οκτωβρίου 2017
---------------------------------------
A N N O N C E
Il est annoncé aux fidèles-membres de l'Eglise Orthodoxe du Congo-Brazzaville et Gabon, aux Autorités respectées et aux Eglises Chrétiennes de notre pays que, lors de la réunion du 24 Octobre 2017, à Alexandrie d’Egypte, la Conférence Episcopale des Evêques Orthodoxes du Patriarcat d'Alexandrie et de toute l'Afrique, sous la proposition de Sa Béatitude, le Pape et Patriarche Théodore II, ayant reconnue le grand progrès de ladite Eglise locale, a décidé à l'unanimité de relever l'Evêché Orthodoxe du Congo-Brazzaville et Gabon en qualité d’Archidiocèse Métropolitain.
En effet, le titre actuel est: « Archevêché Orthodoxe Métropolitain du Congo-Brazzaville et Gabon» et son Prélat porte le titre actuel:
« Son Eminence, l’Archevêque Orthodoxe Métropolitain du Congo-Brazzaville et Gabon, Exarque de l’Afrique Atlantique »
Fail à Pointe-Noire le 24 Octobre 2017

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=ARR0oNahZ_8Cn4R36BXmHFHAg3KxzImaDuEdtenlebLSpdsoJYfC8QSwNmoWLnR0mcA

"The Holy Spirit is at work for the mission and glory of God's church in Africa.."

The metropolitans of Nairobi and Kampala were given title of GERONTA

Orthodox Church in Kenya second Antifone Byzantine rite

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ (24 Οκτωβρίου 2017)

$
0
0
 
 
Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 24η Οκτωβρίου 2017, στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας, η Ιερά Σύνοδος του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, υπό την πεφωτισμένη Προεδρία τουΜακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Κυρίου ημών Κυρίου Θεοδώρου Β΄.
Περί την 10η πρωϊνή, στην Μεγάλη Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου, εψάλη η Ακολουθία για την έναρξη της συγκλίσεως της Ιεράς Συνόδου και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι Εργασίες Της, παρουσία απάντων των Μητροπολιτών, από κάθε ιεραποστολική γωνιά της Αφρικής και όλων των κατά τόπους Επισκόπων.
Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ως Πρόεδρος του Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προσεφώνησε τα Μέλη Αυτής, ευχαριστώντας τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, για την προσέλευσή τους στην Συνεδρίαση.
Εκ μέρους του Ιερού Σώματος, αντιφώνησε την ΑΘΜ, ο πρώτος τη τάξει των Ιεραρχών, Γέρων Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ.
Aκολούθως, η ΑΘΜ ανέγνωσε προς το Ιερό Σώμα, τα Πατριαρχικά Πεπραγμένα της περιόδου Νοεμβρίου 2016 έως Οκτωβρίου 2017, τα οποία η Ιεραρχία αφουγκράσθηκε, αισθανόμενη την αποπνέουσα αγωνία και τις προτεραιότητες ενός πνευματικού Ηγέτου, που συμπάσχει εκ της θέσεώς του και, το κύριό του Πατριαρχικό έργο, είναι ο ευαγγελισμός «πάντων των εθνών»της Αφρικανικής Ηπείρου.
Μετά το πέρας του Πατριαρχικού απολογισμού, ο Μακαριώτατος, μετά πολλής συγκινήσεως, τιμητικώς ανύψωσε στην Γεροντική θέση, κατά τα Πατριαρχικά ειωθότα, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Καμπάλας κ.Ιωνά και Ναϊρόμπης κ.Μακάριο, επιβραβεύοντας μ΄ αυτό τον τρόπο, την μακρά ιεραποστολική πορεία και την θυσιαστική προσφορά των συγκεκριμένων Ιεραρχών.
Οι Σεβασμιώτατοι Καμπάλας και Ναϊρόμπης, κατασυγκινημένοι, ευχαρίστησαν τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, για την εξέχουσα τιμητική διάκριση της Γεροντικής ανύψωσης των Μητροπόλεών τους.
Επακολούθησε, η ανύψωση της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν σε Ιερά Μητρόπολη, τιμώντας συγχρόνως την πενταετή προσφορά και διακονία του Σεβασμιωτάτου κ.Παντελεήμονος, ο οποίος μετ’ υπομονής και αυταπαρνήσεως και εν μέσω πολλών δυσκολιών, διακονεί με πνεύμα ενότητας και εκκλησιαστικής αυτοσυνειδησίας, το νεόφυτο ποίμνιο της εν λόγω εκκλησιαστικής Επαρχίας του Θρόνου.
Οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου συνεχίσθηκαν με την Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζας κ.Ιερωνύμου, ο οποίος ανέπτυξε προς το Σώμα, μια πρώτη προσέγγιση, του πολύ ουσιαστικού για τα Αφρικανικά δεδομένα, θέματος: «Εκκλησιαστικός Γάμος στην Αφρικανική Συνάφεια». Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση των Μελών της Ιεράς Συνόδου και καταθέσεις εμπειριών και προτάσεων επί του θέματος.
Οι Εργασίες της Ιεραρχίας διεκόπησαν για το απόγευμα.
Συνεχίζοντας, στην απογευματινή Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονας, εισηγήθηκε, με συστηματικό και ερευνητικό τρόπο, το δεύτερο μέρος του θέματος: «Εκκλησιαστικός Γάμος στην Αφρικανική Συνάφεια», μετά την οποία επακολούθησε επικοικοδομητική επί του θέματος συζήτηση, των Μελών της Ιεράς Συνόδου.
Η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας του Αλεξανδρινού Θρόνου, θα συνεχίσει τις εργασίες Της αύριο, Τετάρτη 25η Οκτωβρίου 2017.
Η Επιτροπή Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας
 

Ευχές του Προέδρου Σίσι στον Πατριάρχη Θεόδωρο και στην Ιερά Σύνοδο στην Αλεξάνδρεια

$
0
0
Savvas Cheimonettos

Image may contain: 3 people, people standing and indoor

"Με εντολή του Προέδρου της Αιγύπτου Επισκέφθηκε την Σύνοδο ο Αρχηγός της Ασφάλειας μεταφέροντας τις ευχές του Προέδρου κ. Σίσι ζητώντας ταυτόχρονα να μεταφερθούν οι ευχές του σε όλες τις Μητροπόλεις του Πατριαρχείου στην Αφρική."

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009922681432&hc_ref=ARRMw4wylPGvvIQQcD5af_mbxP4bQHc0bUvsc_eUnHlN
unWlIEzKsnZMVmIw_qrh6jE

"Πώς μπορώ να βοηθήσω την προσπάθεια της Ι. Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στη φιλανθρωπία και την Ιεραποστολή στην Ελλάδα, στη Βόρειο Ήπειρο, στη Μαδαγασκάρη και στην Ουγκάντα;"


H ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΝΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΡΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

$
0
0
Petros Vassiliadis

Image may contain: one or more people, beard and text



H ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΝΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΡΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Έγινε γνωστό ότι το σεβάσμιο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αποφάσισε, ...μετά από την απαραίτητη διαβούλευση, να αναβιώσει η αρχαία τάξη των διακονισσών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι ποιμαντικές ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού ιεραποστολικών ενοριών της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου, το οποίο διακονεί ολόκληρη ήπειρο της Αφρικής.
Εμείς, οι υπογράφοντες, εν ενεργεία και ομότιμοι Ορθόδοξοι καθηγητές λειτουργικής και λειτουργικής θεολογίας σε διάφορες θεολογικές σχολές και σεμινάρια στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επιθυμούμε να εκφράσουμε με σεβασμό την υποστήριξή μας προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη κ. Θεόδωρο και την περί αυτόν Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στην προσπάθειά τους να αναβιώσει με σύγχρονη μορφή ο θεσμός των διακονισσών εντός των ορίων του Πατριαρχείου.
Η ιστορική, θεολογική, κανονική και λειτουργική εγκυρότητα του θεσμού των διακονισσών έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια από Ορθόδοξους ερευνητές και θεολόγους. Παρόλο που η τάξη των διακονισσών σταδιακά παρήκμασε από τα τέλη του 15ου αιώνα, εν τούτοις επέζησε στις Αρχαίες Ανατολικές Ορθόδοξες Εκκλησίες και σε ορισμένες μοναστικές κοινότητες. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πριν από την Επανάσταση του 1917, αλλά και πρόσφατα, έχει θεωρήσει την αποκατάσταση της. Αλλά και ο Άγιος Νεκτάριος και άλλοι σύγχρονοι Έλληνες επίσκοποι έχουν χειροτονήσει διακόνισσες. Μάλιστα, η Εκκλησία της Ελλάδας δημιούργησε μια Σχολή Διακονισσών, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε Σχολή Κοινωνικών Λειτουργών.
Η αναβίωση της γυναικείας διακονίας δεν αποτελεί καινοτομία, όπως μερικοί θα ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε, αλλά εκ νέου ενεργοποίηση μιας ζωντανής και αποτελεσματικής παραδοσιακής διακονίας, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε εξειδικευμένες γυναίκες να προσφέρουν στην υπηρεσία του λαού του Θεού την εποχή μας τα μοναδικά και ειδικά χαρίσματα, ως χειροτονημένοι και εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές, ευαγγελιστές, ιεροκήρυκες, σύμβουλοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.
Αρχικά, ο λειτουργικός ρόλος της γυναικείας διακονίας, σύμφωνα με τις πηγές, φαίνεται ότι ήταν περιορισμένος. Οι ίδιες εκείνες πηγές μας πληροφορούν για την τελετή χειροτονίας διακονισσών, η οποία είναι εντυπωσιακά πανομοιότυπη με εκείνη των διακόνων. Εξ ίσου σημαντικό είναι, ότ και τα λειτουργικά άμφια είναι τα ίδια με αυτά των διακόνων. Η απόφαση για το ποιες πρόσθετες λειτουργικές διακονίες θα επιτελούν στην εποχή μας οι διακόνισσες, «παραμένει αποκλειστικά προνόμιο συνοδικών αποφάσεων των επισκόπων», όπως υποστηρίζει σύγχρονος θεολόγος.
Μάλιστα, η ίδια η διαδικασία αναβίωσης της γυναικείας διακονίας απαιτεί προσεκτική εξέταση πολλών άλλων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης προετοιμασίας και εκπαίδευσης των μελών των ενοριών, που θα κληθούν να υποδεχθούν, να τιμήσουν και να σεβαστούν τις διακόνισσες, οι οποίες θα υπηρετούν σ’ αυτές. Επίσης σημαντική για τη διαδικασία της αναβίωσης του θεσμού είναι η προσεκτική διατύπωση των αρετών και των χαρισμάτων των υποψηφίων για το λειτούργημα αυτό. Ο Απόστολος Παύλος στις Ποιμαντικές του Επιστολές παρέχει οδηγίες ως προς τα προσόντα που απαιτούνται από τις υποψήφιες. Οι Ιεροί Κανόνες ορίζουν ορισμένα προσόντα, όπως η ελάχιστη ηλικία της υποψηφίας. Ωστόσο, δεν γίνεται λόγος για άλλα προσόντα, όπως η εκπαίδευση και η οικογενειακή κατάσταση της υποψηφίας. Αυτά και άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ενδυμασίας, της αμοιβής και της μεθόδου εκχώρησης και αφαίρεσης της γυναικείας διακονίας, είναι επίσης θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πάνω από όλα, η διαδικασία απαιτεί τον εντοπισμό, τον σωστό καθορισμό και την σαφή αναφορά του ρόλου και των λειτουργιών των διακονισσών.
Η συζήτηση για την αναβίωση της τάξης των διακονισσών υπήρξε αντικείμενο συζητήσεών μας εδώ και αρκετές δεκαετίες. Στην πραγματικότητα, ένα από τα συμπεράσματα (VIII) του Δια-ορθόδοξου συμποσίου, «Ο ρόλος των γυναικών στην Ορθόδοξη Εκκλησία», που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου το 1988, αφορούσε αυτό το θέμα. Συμπεριλαμβάνεται σε πολλά σημεία των συμπερασμάτων: «Η αποστολική τάξη των διακονισσών πρέπει να αναβιώσει...Η αναβίωση αυτής της αρχαίας τάξης θα πρέπει να εξεταστεί με βάση τα αρχαία πρότυπα που μαρτυρούνται σε πολλές πηγές ... Μια τέτοια αναβίωση θα αποτελούσε θετική ανταπόκριση σε πολλές από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου σε πολλά επίπεδα ... και ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής μας ... Η αναβίωση των διακονισσών στην Ορθόδοξη Εκκλησία θα τονίσει με ιδιαίτερο τρόπο την αξιοπρέπεια της γυναίκας και θα αναγνωρίσει τη συμβολή της στο έργο της Εκκλησίας στο σύνολό της».
Σε γενικές γραμμές, είναι απαραίτητο να πούμε ότι μόνο δογματικά κωλύματα και κοινώς αποδεκτά έγκυρα προηγούμενα μπορούν να εμποδίσουν μια αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία να θεσπίσει λειτουργικές μεταρρυθμίσεις εντός της δικαιοδοσίας της. Λειτουργικά και κανονικά ζητήματα που έχουν συνέπειες πέραν των ορίων των τοπικών εκκλησιών, επιλύονται γενικά με συναίνεση όλων των αυτοκέφαλων εκκλησιών. Με την ανασύσταση, όμως, της τάξης των διακονισσών δεν διακυβεύονται ούτε δογματικά ζητήματα, ούτε κανονικά προηγούμενα. Αποτελεί αναζωογονητικό στοιχείο, το ότι μια τοπική Εκκλησία αντιμετώπισε την πρόκληση, μελέτησε προσεκτικά το θέμα, και πρότεινε μέτρα για την εφαρμογή μιας σημαντικής ρύθμισης, της αποκατάστασης της τάξης των διακονισσών, μέσω ενός προσεκτικά σχεδιασμένου προγράμματος.
Υπό το πρίσμα αυτό, υποστηρίζουμε με σεβασμό την απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να αποκαταστήσει την γυναικεία διακονία, δίνοντας σάρκα και οστά σε μια ιδέα που έχει συζητηθεί και μελετηθεί από κληρικούς και θεολόγους εδώ και δεκαετίες.
Με βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση
Ευάγγελος Θεοδώρου, Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αλκιβιάδης Καλύβας, Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Paul Meyendorff, Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Βλαδιμήρου
Γεώργιος Φίλιας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Παναγιώτης Σκαλτσής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Στυλιανός Σ. Μουξούρης, καθηγητής του Βυζαντινού Καθολικού Πανεπιστημίου
Nicholas Denysenko, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Valparaiso
Φίλιππος Ζυμάρης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Ιωάννης Κλέντος, καθηγητής του Graduate Theological Union


https://www.facebook.com/petros.vassiliadis.5?hc_ref=ARQwiupVUFb2oiwj4qShLSGI0IKnaxnisbH5MNlBsklAjN_m0ydpG35EVesPV_zh3QE

Visitors from Romania paid a visit to St Luke primary School- Chepchory

Η χώρα της Ερυθραίας προσαρτάται κανονικώς στην Ιερά Μητρόπολη Νουβίας

$
0
0
Savvas Cheimonettos

Χάρτης του/της Ερυθραία
https://www.google.gr/maps/

Με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β'η χώρα της Ερυθραίας προσαρτάται κανονικώς στην Ιερά Μητρόπολη Νουβίας αποσπασθείσα από την Ιερά Μητρόπολη Αξώμης, ο Μητροπολίτης θα φέρει τον τίτλο «Μητροπολίτης Νουβίας, Υπέρτιμος και Έξαρχος παντός Σουδάν και Ερυθραίας».

https://www.facebook.com/profile.php id=100009922681432&hc_ref=ARRWTGt16eL5wq2_YTWWHx37_z-udqvp6OimTjMb-wNqOieKfHK-Hm--knIK-iOyqYA

Metropolitan Demetrios of Irinipoleos (TANZANIA) Celebrating his name Day at the Patriarchate

Mary Adams, Fr Themis sister visiting the Blind School with gifts and food from the Orthodox Mission Church in SL.

Viewing all 15852 articles
Browse latest View live




Latest Images